Челси може да има проблеми с Финансовия феърплей (FFP), ако не

...
Челси може да има проблеми с Финансовия феърплей (FFP), ако не
Коментари Харесай

Челси рискува да наруши финансовия феърплей, ако не се класира за Шампионската лига този сезон

Челси може да има проблеми с Финансовия феърплей (FFP), в случай че не се класира за Шампионската лига. При новите притежатели " сините " от Лондон ще похарчат повече от 600 милиона паунда за прехвърляния през този сезон, в това число бонуси и контракти за заем, 323 милиона от които през зимата.

Според изданието " The ​​Times ", ако не се класира за Шампионската лига в края на сегашния сезон на Висшата лига, Челси рискува да наруши разпоредбите на финансовия феърплей.

Като за похлупак на всичко, Челси е един от 19-те клуба в Европа, чиито разноски този сезон ще бъдат деликатно следени. Причината са финансови проблеми през сезоните от коронавирусния интервал, за които УЕФА не наказа тимовете заради изключителни условия.

Финансовият анализатор Кийрън Магуайър означи, че ако не влезе в Шампионската лига, Челси може да реши казуса с FFP, като продаде студенти от академията, да вземем за пример Калъм Хъдсън-Одои или Конър Галахър. Продажбите на възпитаници в границите на FFP се записват като чиста облага, защото клубът не е плащал за тяхното появяване в тима.

Челси е 10-ти във Висшата лига с 29 точки от 20 мача.
 Най-скъпият футболист във Висшата лига ще играе в Челси с два номера
Най-скъпият футболист във Висшата лига ще играе в Челси с два номера

Един за Висшата лига и един за Европа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР